De kracht van een kruid

Raden wat een kruid dat je ‘s morgens in het bos hebt geplukt in petto heeft, de smaak van een product achterhalen in de essence ervan, het onverwachte een kans geven, zijn meest intieme emoties delen … zo kookt Stéphane Diffels. Met precisie, de voelsprieten steeds uitgestoken, steeds op zoek naar het gebaar alsof het nooit had bestaan.

Het menu van l’Air de Rien speelt een spel met texturen, smaakt naar beheerste associaties, hanteert precieze kooktijden, brengt smaken en presentaties in hun puurste vorm … u degusteert sensualiteit, generositeit en een oneindige eerlijkheid.

L'Air De Rien

De bron van de natuur

L'Air de Rien,dat is een reis vol gevoelens en emoties. De reis begint wanneer u het gerecht aanschouwt en voert u nog verder weg als parfums vrijkomen en smaken uw papillen beroeren. De chef bepaalt waar de reis u heen voert, hij gaat daarbij op zoek naar harmonie, zijn inspiratie aan de bron van de natuur. Daarheen neemt hij zijn gasten mee, in een evolutief menu vol degustaties die ontdekking aan plezier koppelen – een absoluut plezier dat zich tijdens de maaltijd van u meester maakt, en dat meebrengt dat het in uw geheugen gegrift zal blijven.

L'Air De Rien

Echte smaken

Voor de keuken van L'Air de Rien zijn producten essentieel. Uit de regio, authentiek, op de kop getikt bij kleine producenten. Deze producten zijn de vrucht van goed werk, echte smaken. Uit hun eenvoud puurt de chef in zijn keuken nieuwe sensaties, zonder daarbij op de klok te kijken. De uren tikken voorbij als tijdens een offerande. Kostbaar, genereus, geheim, ze ademen het beste van een gerecht.

Oliën, maceraties, sauzen, pickles, lacto-fermentaties, desembrood… ‘huisgemaakt’ is Stéphane Diffels op het lijf geschreven.

L'Air De Rien

De geschiedenis van een streek

De chef en zijn ploeg schetsen de geschiedenis van een regio en haar ambachtslui in de keuken en aan tafel. Stenen uit de omliggende natuur en een oeroude boom, rivierkeien en aardewerk, groenten uit de moestuin en wilde planten … ze roepen allemaal het beeld op van een streek waaraan Stéphane verknocht is en die hij met veel gevoel interpreteert.

L'Air De Rien